Wat is precies vers bereid vlees in diervoeding?

Er zijn veel tegenstrijdige adviezen over de twee belangrijkste soorten vlees die in dierenvoeding worden gebruikt. Bij alle complete levensmiddelen van FourFriends gebruiken we een zogenaamde Meat Meal, maar hoe verhoudt zich dat tot vers bereide vleeswaren?

In onze vorige blog hebben we uitgelegd dat plantaardige eiwitbronnen vaak worden gebruikt als hoofdingrediënt in goedkopere dierenvoeding. Deze zijn over het algemeen minder verteerbaar dan vlees en bevatten lagere niveaus van belangrijke voedingsstoffen zoals aminozuren.

Vers bereide vleeswaren (VBV) worden op precies dezelfde manier aan de mengkom toegevoegd als vleesmaaltijden. Dit betekent dat VBV's nog steeds meer dan 70% van zijn gewicht in water bevatten. Vleesmaaltijden zijn gewoon vers bereid vlees dat is gedroogd, ontvet en vermalen voordat het wordt gemengd met andere ingrediënten. Dit proces maakt vleesmaaltijden een zeer geconcentreerde bron van eiwitten.

Wat nog belangrijker is, is de kwaliteit van het vlees voordat het wordt verwerkt. Dit komt neer op het type vlees dat wordt gebruikt en hoe de ingrediënten worden opgeslagen. Rauw vlees is vatbaar voor bacteriële besmetting als het niet correct wordt bewaard. Hoe langer vers bereid vlees in onbewerkte vorm is en hoe meer het wordt vervoerd, hoe groter het risico op bacteriële infecties. Het proces dat wordt gebruikt om FourFriends complete voedingsmiddelen te maken, verwijdert altijd het risico op bacteriële besmetting.

Het feit dat het ingrediëntenpaneel op de verpakking vers vlees aangeeft, betekent niet noodzakelijkerwijs dat het een betere eiwitbron is. Nogmaals, dit komt neer op de kwaliteit van de ingrediënten en niet op de beschrijving.

De verteerbaarheid van dierlijke eiwitten is ook belangrijk. Om de voedingsstoffen in het vlees te verteren, te absorberen en te gebruiken, moet de kwaliteit hoog zijn. Het is onwaarschijnlijk dat bijproducten uw huisdier schade toebrengen, maar ze zijn waarschijnlijk niet zo gemakkelijk verteerbaar als een hoogwaardige vleesmaaltijd of vers vlees. 

Zowel vers vlees als vleesmaaltijden kunnen veel bot bevatten. Dit zorgt voor een dieet met veel as* en dit zal niet zo verteerbaar zijn als vlees met een lagere as*. Diëten met een hoog percentage vlees kunnen slecht verteerbare dierlijke eiwitten gebruiken, dus u kunt meer betalen voor het voedsel, maar uw hond of kat profiteert er misschien niet van.

Wilt u meer weten over het complete voedsel van FourFriends? U kunt ons bellen op 072 5318362 of stuur een e-mail info@fourfriendspetfood.nl

As* Ruwe as is de term voor alles wat overblijft na verbranding. Het wordt ook werkelijk gemeten door een beetje voeding onder hele hoge temperaturen te verbranden. Wat na verbranding over blijft, zijn de mineralen. Er zit dus niet werkelijk ruwe as in het voer. In honden- en kattenvoeding is bot de grootste bron van mineralen, en vaak worden er ook mineralen-supplementen aan toegevoegd. In een voeding met meer bot, zit dus een hoger percentage aan ruwe as.

We helpen u graag.


Geschreven door FourFriends Pet Food,