ONS VOER

WELK VOER MOET IK MIJN HOND VOEREN

Een veel gestelde vraag van eigenaren van gezelschapsdieren is "welk voer moet ik mijn hond voeren?". Met zoveel verschillenden merken hondenvoer is het lastig kiezen en dan helemaal wanneer de dierenarts tijdens het eerste bezoek een welkomstpakket van een groot merk in handen geeft waar zij weer financieel beter van worden.

Daarnaast is bijna iedere hond verschillend met ook nog eens andere voorkeuren voor smaak. Of je hond groot,klein, medium, pup, puber, volwassen, gecastreerd, etc is maakt ook nog eens een groot verschil.

ONS VOER

Het is zeer belangrijk om te weten welke ingrediënten in het voer van een hond echt nodig zijn voor een optimale gezondheid en welzijn. Dit heeft niet alleen invloed op de spijsvertering, maar ook op een glanzende vacht en hun energieniveau.

Het is cruciaal om te onthouden dat het dieet per hond kan verschillen. Honden zijn overwegend carnivoren die ook omnivoor voedsel eten. Het voer van een hond moet echter zowel volledig als uitgebalanceerd zijn om ervoor te zorgen dat het aan zijn dagelijkse voedingsbehoeften voldoet.

Droogvoer
Droogvoer wordt door 71% hondeneigenaren gegeven. Het heeft een erg laag vochtgehalte van ongeveer 8% waardoor men meer water zal moeten geven dan gebruikelijk. De bestanddelen worden geëxtrudeerd tot koekjes of brokjes en vaak verpakt in zakken of dozen. Vlees wordt meestal in een vers of gedroogd formaat toegevoegd. Een groot voordeel van droogvoer is dat het beduidend langer houdbaar is dan natvoer, dat vaak sneller bederft.

Rauw dieet
Commercieel bereide rauw vlees diëten maken 5% van de markt uit. Dit voedingsformaat is spiervlees dat vaak nog aan het bot zit en bevroren wordt bewaard. Veel eigenaren gebruiken deze methode ook om hun eigen zelfgemaakte diëten te creëren. Dit dieet kan ertoe leiden dat een hond minder drinkt omdat het voer nat aan de hond wordt gegeven.

Hoeveel voer heeft een hond nodig?
De hoeveelheid voer in het dieet van een hond hangt voornamelijk af van de grootte, het ras en de leeftijd. Een vitale factor in het dieet van een hond is ervoor te zorgen dat ze de juiste portie voer krijgen. Als een hond te licht of te zwaar is, kan dit gedurende zijn hele leven tot gezondheidsproblemen leiden.

Bij het bepalen van de grootte en het gewicht van een hond, is het essentieel om meer naar hun lichaamsvorm te kijken dan naar het gewicht. Je zou de ribben van een hond moeten kunnen voelen als je met je vingers over hun zij gaat en een gedefinieerde taille ziet.

Puppies
De voeding die een puppy krijgt, zijn de bouwstenen voor een goede gezondheid gedurende zijn hele leven. Puppy's hebben meer calorieën en meer vitamines, mineralen, vetten en eiwitten nodig om hun ontwikkeling te bevorderen. Over het algemeen is puppyvoer geschikt voor 4 weken tot 12 maanden, hoewel dit niet voor elke hond hetzelfde is.

Een delicate balans tussen calcium en fosfor is cruciaal om de ontwikkeling van het skelet te ondersteunen. Terwijl ze ook een voedingsrijk dieet hebben om aan hun groeivereisten te voldoen en hen energie te geven tot hun volgende maaltijd. Kleinere rassen hebben meer geconcentreerde hoeveelheden voedingsstoffen nodig, terwijl puppy's van grotere rassen minder nodig hebben. De reden hiervoor is dat rassen van verschillende grootte in verschillende snelheden volwassen worden.

Volwassen honden
Meestal bereikt een hond een volwassen levensfase tussen de leeftijd van 12-18 maanden Honden van kleine en middelgrote rassen hebben huisdiervoer met een hogere energie-inhoud nodig vanwege een snellere stofwisseling. Voedingsmiddelen met veel eiwitten, vitamines en mineralen zijn geweldig voor honden van kleinere en middelgrote rassen om zich te ontwikkelen.

Grotere honden bereiken iets later de volwassen leeftijd, ongeveer twee jaar oud, en om ervoor te zorgen dat ze niet te zwaar worden, hebben ze voer nodig met minder geconcentreerde vetten. Hun dieet heeft meer gecontroleerde eiwit-, energie-, calcium- en fosforgehaltes nodig om een gestage groei te garanderen. Voedingsstoffen zoals glucosamine zijn ook essentieel om hun gewrichten te ondersteunen.

Senior honden
Als een hond ouder wordt, wordt hij minder actief. Er is meer rust nodig en het duurt langer om te herstellen van inspanning, terwijl ziekten en aandoeningen vaker voorkomen. Een hond van 7 jaar of ouder wordt aangemerkt als senior. Dit betekent dat hun dieet moet worden aangepast met hogere vezelgehaltes en minder olie en vetten. Het vetgehalte wordt ook verlaagd, terwijl de bescherming van de gewrichten met vitamines en mineralen zoals omega 3, glucosamine, MSM en chondroïtine een hogere prioriteit heeft.

Voedselintoleranties en allergieën
Eigenaren van gezelschapsdieren interpreteren voedselintoleranties vaak verkeerd als een allergie, en interpreteren een darmstoornis vaak als een allergie. Aangenomen wordt dat minder dan 10% van alle allergische reacties het gevolg is van een voedselallergie. Een echte allergie is een immunologische reactie op een eiwitallergeen, wat doorgaans resulteert in jeukende huid, infecties en zelfs haaruitval. De meeste allergieën bij huisdieren zijn te wijten aan vlooien, huisstofmijt en milieuproblemen.
Dierenartspraktijken zullen allergietesten kunnen aanbieden om de mogelijke oorzaken van allergieën te achterhalen.

Welk voedsel mag niet in het voer van een hond zitten? Chocolade, uien, zout, druiven en rozijnen zijn zeer gevaarlijk.

Graanvrij hondenvoer
Graanvrije voer is bij veel honden noodzaak. Deze vorm van hondenvoer wordt zonder granen geproduceerd en is vooral populair bij honden met specifieke voedselallergieën.

Voordelen van een graanvrij hondenvoer kunnen zijn:
Minder en kleinere ontlasting
Verbeterde conditie van huid en vacht
Minder spijsverteringsproblemen
Minder jeuk en krabben

SUPERFOOD 65

Het Superfood 65-assortiment omvat een selectie van recepten met het beste, vers bereide rauwe vlees dat langzaam is gekookt om de waardevolle eiwitten te beschermen, plus een mix van voedzame superfoods.

Met behulp van onze unieke Freshtrusion™ -proces hebben we recepten gemaakt met minimaal 35% vers bereide aandeel.

GRAANVRIJ

Het Graanvrije assortiment omvat een selectie van de beste vers bereide, voedzame en goed verteerbare dierlijke eiwitbronnen.

Het assortiment is samengesteld met zoete aardappel en aardappel om geschikt te zijn voor honden met graanintolerantie / gevoeligheden. Toegevoegde prebiotica MOS en FOS helpen de spijsvertering te ondersteunen, wat op zijn beurt helpt om kleinere, stevigere ontlasting te produceren.

FUNCTIONELE TRAKTATIES

Functionele traktaties voor huisdieren worden steeds populairder bij eigenaren van gezelschapsdieren die zich richten op voeding en welzijn.

We hebben 5 unieke recepten ontwikkeld die zijn samengesteld om verschillende functionele voordelen te bieden, zoals Huid en vacht, Spijsverterings, Tand-, kalmerende en Immuun. Elk Functional Treat-recept is samengesteld met minimaal 50% vers bereide eiwitbronnen.

DEEL DE LIEFDE

@ZOO HAPPY

PROEFPAKKETTEN

100g proefpakketten zijn tijdelijk niet beschikbaar.