De ingrediënt - splits truc

Van de vele marketingtrucs die door sommige fabrikanten van diervoeding worden gespeeld, is de truc met gesplitste ingrediënten de meest voorkomende.

FourFriends keurt het etiketspel ten zeerste af, omdat sommige fabrikanten haar klanten misleiden door te denken dat hun ingrediënten en dus hun producten beter zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Ze doen dit door bepaalde ingrediënten op de verpakking te splitsen.

We willen allemaal dat vlees wordt vermeld als het primaire ingrediënt. Veel producten van lagere kwaliteit hebben echter niet genoeg vlees om het eerst te vermelden, dus om eiwitbronnen van vlees hoger op de ingrediëntenlijst te krijgen, nemen sommige fabrikanten koolhydraten en plantaardige bronnen en splitsen ze op.

Dus als bijvoorbeeld tarwe het meest voorkomende ingrediënt van het voedsel is, wordt het niet altijd zo op de etikettering weergegeven.

We moeten ook onthouden dat tarwe regelmatig wordt gekoppeld aan voedingsintolerantie, waardoor het een zeer controversieel ingrediënt is.

Een eenvoudige zoekopdracht op internet vond een fabrikant van hondenvoer die de inhoud van hun etiket verdeelde. Dit is hoe een deel van het label leest:

  • Kippenmaaltijd, gemalen volkoren, tarwemeel, maïsglutenmeel, gemalen rijst, rijstzemelen, kippenvet ...

Hoewel kippenmaaltijd het eerste ingrediënt in% lijkt, kan het door tarwe en rijst in verschillende beschrijvingen te splitsen afzonderlijk worden vermeld, zodat het lijkt op een kleiner% van het voedsel als geheel.

Als de tarwe- en rijstingrediënten bij elkaar worden opgeteld, zouden dezelfde ingrediënten er zo uitzien -

  • Tarwe, rijst, kippenvlees, maïsglutenmeel, kippenvet …….

Door het splitsen van ingrediënten worden we misleid om te geloven dat een bron van vleeseiwitten het hoogste ingrediënt per hoeveelheid is. In dit geval is tarwe echter het overheersende ingrediënt.

Het is daarom belangrijk om het ingrediëntenpaneel op uw zak met dierenvoeding te begrijpen. Zorg ervoor dat u bepaalt of de primaire eiwitbron afkomstig is van dierlijk vlees of plantaardige bronnen. Dierlijke eiwitbronnen zijn van een veel hogere kwaliteit en bieden een breder scala aan aminozuren. Deze zijn belangrijk voor zowel honden als katten.


Geschreven door FourFriends Pet Food,