Privacyverklaring

Privacyverklaring Zoo Happy
U deelt soms uw persoonsgegevens met ons. Bijvoorbeeld uw adres, zodat we een door u gedane bestelling kunnen bezorgen. We vinden het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met deze persoonsgegevens. We houden ons aan de wetten en regels die gaan over het gebruiken en bewaren van persoonsgegevens. Wij leggen u graag uit wat we met uw persoonsgegevens doen.
Deze privacyverklaring geldt voor Zoo Happy.
Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over u. Of die we met u in verband kunnen brengen. Bijvoorbeeld uw naam en adres. U deelt persoonsgegevens met ons in deze situaties:

  • U bent klant bij ons.
  • U hebt contact met ons.
  • U maakt gebruik van een dienst van ons.

Bezoekt u onze website, dan deelt u soms ook persoonsgegevens met ons.
Waarom verwerken we uw persoonsgegevens?
We verwerken uw persoonsgegevens omdat we u persoonlijke service willen geven. We gebruiken daarvoor informatie die we over u bewaard hebben. Zo kunnen we u zo goed en zo snel mogelijk helpen als u vragen heeft over een dienst. Met verwerken bedoelen we opslaan, veranderen, verwijderen, enzovoort.
Wat doen we met uw persoonsgegevens?
Hieronder leest u welke verschillende dingen we doen met uw persoonsgegevens.
1. We doen ons werk
We bieden als Zoo Happy een klein aantal diensten aan:

  • Pakketten versturen
  • Informatie verstrekken betreffende diervoeding
  • Informatie verstrekken betreffende hondgerelateerde artikelen

Voor deze diensten hebben we vaak uw naam en uw adres nodig.

2. We laten u weten of uw pakket onderweg is
Heeft u iets besteld dat wij naar uw huis versturen? Dan houden we u op de hoogte. We sturen u een e-mail over de status van uw bestelling. Ook kunnen we dit doen door u pushberichten via de PostNL App te sturen. Of u houdt zelf de status in de gaten via track & trace die u van ons ontvangt na het versturen van de bestelling.

3. Veiliger winkelen met Zoo Happy
Onze beveiliging is als volgt geborgd. Onze programmatuur maakt gebruik van standaard SSL (Secure Socket Layer) en codeert uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres, bankrekeningnummer en bijvoorbeeld creditcardnummer wanneer u een bestelling plaatst. SSL zorgt ervoor dat uw gegevens onze server bereiken in een vorm van code die onleesbaar is voor niet-geautoriseerde personen. SSL wordt door de meeste browsers ondersteund. Om de betalingen die op onze website gedaan worden te faciliteren werken wij samen met betaling service providers (PSP’s). Deze PSP’s voldoen aan hoge veiligheidstandaarden om de betalingen probleemloos en zo veilig mogelijk te maken. Mocht u desondanks het vermoeden hebben dat zich tijdens het winkelen bij Zoo Happy iets vreemds voordoet, neem dan direct contact op met ons. Indien zich een geval van misbruik voordoet tijdens uw aankoop, neemt u dan direct contact op met uw bank of de creditcardmaatschappij.

4. Gebruik van cookies en soortgelijke technologieën
Cookies zijn alfanumerieke ID’s die via uw webbrowser naar uw computer worden overgebracht. Zonder het gebruik van cookies zijn veel online transacties onmogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een winkelwagen bij webwinkels. Als u bent ingelogd op de website van Zoo Happy worden zogenaamde sessiecookies gebruikt om u te identificeren. Deze sessiecookies blijven bestaan tijdens de duur van uw bezoek en vervallen automatisch wanneer u uitlogt.

Voor een bezoek aan de online winkel van Zoo Happy is eveneens het gebruik van permanente cookies vereist en kunt u de inhoud van uw winkelwagen opslaan voor de duur van uw bezoek en voor eventueel later bezoek aan de winkel. De cookies worden ook gebruikt om misbruik te herkennen waaronder het maken van dubbele accounts. Verder gebruiken we cookies om uw meest recente zoektermen die worden gebruikt in onze winkel op te slaan, zodat u sneller kunt zoeken naar artikelen waarnaar onlangs door u werd gezocht. De mobiele versie van onze online winkel bevat ook cookies om u persoonlijk te begroeten wanneer u de startpagina bezoekt, om uw bestellingen en hun bezorgstatus te tonen en om inlogvelden voor e-mailadressen automatisch te laten invullen.

Sommige identificerende functies worden aan u toegewezen bij het volgen van externe reclamelinks of banners en cookies kunnen tevens worden gebruikt om toepasselijke kortingscodes toe te wijzen. De permanente cookies bevatten geen persoonlijke gegevens van u zoals naam, e-mailadres of IP-adres. Wij gebruiken geen cookies om individuele profielinformatie op te bouwen over uw gebruik van de website. U kunt cookies te allen tijde uitschakelen in uw browserinstellingen. U kunt ze ook beperken tot bepaalde websites of uw browser zo instellen dat u op de hoogte wordt gesteld wanneer een cookie wordt verzonden. U kunt cookies als u dat wenst verwijderen van de harde schijf van uw computer wanneer u maar wilt. Houd er rekening mee dat veel Zoo Happy -services niet correct of helemaal niet werken zonder het gebruik van bepaalde cookies. Indien u de Help-functie van uw internetbrowser raadpleegt vindt u meer informatie over het personaliseren van uw cookie-instellingen.

Hoelang bewaren we uw gegevens?
In principe bewaren wij uw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Hoelang we uw gegevens bewaren hang af van deze zaken:

  • Met welk doel bewaren we uw gegevens?
  • Hoelang moeten we van de wet de gegevens bewaren?

Hoe beveiligen we uw persoonsgegevens?
Alle gegeven staan op onze computer waar niemand toegang toe heeft.
Wat mag u doen met de persoonsgegevens die we van u hebben?
U mag de volgende dingen doen met de persoonsgegevens die we van u hebben:

  • Bekijken
  • Aanpassen
  • Beperken
  • Verwijderen
  • Bezwaar maken tegen de verwerking ervan
  • Heeft u geen computer, of wilt u geen e-mail sturen? Stuur ons dan een brief. U krijgt per post antwoord. Zo voorkomen we dat anderen uw persoonsgegevens zien.

Over deze privacyverklaring
Deze privacyverklaring geldt voor Orange Aussie Dogs en Zoo Happy en is gemaakt op 24 mei 2018. Deze privacyverklaring kan gewijzigd worden.
Heeft u vragen over privacy?
Heeft u na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen over hoe wij uw persoonsgegevens gebruiken? Neem dan contact met ons op.
We hopen natuurlijk dat wij uw privacyvragen goed beantwoorden. Bent u toch niet tevreden met onze reactie? Dan kunt u een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.