MENUKAART

GRAANVRIJ

Een regelmatig terugkomende vraag van hondeneigenaren en fokkers is of ze hun hond Graanvrij voer moeten geven. Met het huidige aanbod is dat best een lastige beslissing. Wij proberen de voordelen van dit voer uit te leggen.


Wat zijn granen?

In het kort zijn granen een verzameling van ingrediënten die koolhydraten bevatten en vaak in hondenvoer worden gebruikt. Haver, tarwe, gerst, maïs en rijst zijn typische ingrediënten die voorkomen in het voer voor onze huisdieren.

Wij willen benadrukken dat granen niet per definitie slecht zijn voor uw hond. Qua energie en vezels zijn het zeer belangrijke bronnen van koolhydraten en bevorderen ze een goede spijsvertering. Granen bevatten daarnaast belangrijke voedingsstoffen zoals linolzuur, een essentieel vetzuur voor honden.

 

 

Definitie Graanvrij voer

Wij voeren onze honden al jarenlang graanvrij voer en adviseren dit ook aan anderen. Simpelweg bestaat het voer uit recepten die vrij zijn van granen / granen. Deze recepten bevatten vaak ingrediënten zoals (onze bekende) aardappelen, zoete aardappelen, peulvruchten, linzen en erwten.

Sommige honden hebben moeite om granen goed te verteren en leiden tot bijwerkingen. De meest voorkomende reden waarom eigenaren van gezelschapsdieren hun honden graanvrij voeren, is dat het ideaal is voor honden met gevoeligheden of intoleranties voor granen. De Australian Labradoodle staat bekend om hun gevoelige darmen vandaar dat wij standaard graanvrij voer geven terwijl dat misschien niet eens zozeer nodig is. In dat opzicht hanteren wij het principe beter voorkomen dan genezen.


Is het graanvrij voer ook glutenvrij?

Een veelgestelde vraag van eigenaren is of graanvrij en glutenvrij hondenvoer hetzelfde? is'. Het antwoord hierop is nee tenzij dit zo op de zak staat aangegeven. Glutenvrije recepten bevatten geen ingrediënten met granen die gluten bevatten, zoals tarwe en gerst, maar ze kunnen wel andere granen bevatten. Graanvrij voer voor huisdieren kan ook glutenvrij zijn, maar kan ook verborgen bronnen van gluten bevatten. Wanneer het ook glutenvrij is dan zal dit op het etiket vermeld staan. Heeft u twijfels, vraag het dan aan ons of uw dierenarts.

 

Wat zijn de voordelen van Graanvrij?

Gevoeligheden en intoleranties

Als een hond aan gevoeligheden of intoleranties lijdt, kan het voor hem frustrerend worden en het kan het de oplossing zijn om hem een ​​graanvrij dieet te geven. Een belangrijke reden hiervoor is dat sommige honden last hebben van gevoeligheden door granen die symptomen kunnen veroorzaken zoals huidirritatie of uitslag, braken en haaruitval.

 

 

Verbeterde conditie van huid en vacht

Een graanvrij dieet kan nuttig zijn voor de conditie van de huid en vacht van een hond. Aangezien graanvrij voedsel van hoge kwaliteit over het algemeen meer dierlijke ingrediënten bevat, zoals vers bereid vlees, betekent dit dat er vaak een verhoogd gehalte aan natuurlijk voorkomende omega-3-vetzuren is, vooral in voedingsmiddelen die vis bevatten. Omega-3-vetzuren zijn zeer belangrijke vetten die zoogdieren uit hun voeding moeten halen. Ze dragen bij aan de gezondheid en het welzijn en ondersteunen de gezonde huid en vacht van niet alleen honden maar ook mensen.

 

Vermindert winderigheid

Gas bij honden kan een teken zijn van een probleem met de spijsvertering. Granen zoals tarwe en maïs kunnen er soms voor zorgen dat honden veelvuldige hoeveelheden gas produceren, wat ertoe kan leiden dat de hond zich ongemakkelijk voelt in zijn maag. Graanvrij voer voor huisdieren kan helpen om minder gas te produceren, omdat het prebiotica zoals MOS, FOS en vezels bevat, die helpen bij het produceren van goede bacteriën in de darmen van een hond.


Gezond spijsverteringssysteem

De voorouders van de hond moesten in het wild op hun voedsel jagen en zich voeden met eiwitrijke maaltijden. Omdat honden zijn geëvolueerd van carnivoren, kan hun spijsverteringssysteem moeite hebben om voedsel met granen te verteren en het gemakkelijker vinden met minder koolhydraten. Graanvrij diervoeder heeft over het algemeen een hoger vlees- en eiwitgehalte dan een graan inclusief dieet, waardoor ze het voedsel beter kunnen verteren, vooral diëten met vers bereide eiwitbronnen die een hoge verteerbaarheid hebben.

 

Hoe kies je het juiste hondenvoer?

Het kan voor de eigenaar van de hond zeer lastig zijn om te weten welk voer hij zijn hond moet voeren. Een belangrijke overweging bij het nemen van een beslissing is om te zien of het eten compleet en uitgebalanceerd is. Dit betekent dat er een juiste balans is van essentiële voedingsstoffen om aan de behoeften van een hond te voldoen. Het is ook belangrijk voor de eigenaren om rekening te houden met de kwaliteit van de ingrediënten die in het voer worden gebruikt.


Al het aangeboden voer van Zoo Happy is graanvrij.

Welkom bij het beste voer ter wereld.