MENUKAART

SUPERFOOD

Van boerderijen die we kennen en vertrouwen

Ons verhaal begint met de kennismaking met de boerderijen en viskwekerijen, waar ze alleen het beste verse vlees en vis verzamelen. Hier mogen wij nu onze naam aan binden en daar zijn wij ze dan ook zeer erkentelijk voor.


Om de hoogste kwaliteitscondities te verkrijgen en te handhaven wordt het vlees met eigen gekoelde transport opgehaald en naar de productielocatie in Engeland gebracht. Hier wordt met uitgebreide kwaliteitstests gekeken of het gebruikt mag worden in de unieke recepten van onze aangeboden producten.

De vleeskeuken

In de vleeskeuken op locatie wordt elk vlees voorzichtig op circa 82 ºC gekookt om de eiwitten te beschermen en een maximale verteerbaarheid en voedingswaarde voor onze huisdieren te garanderen. Door gebruik te maken van toonaangevende technologie is men in staat om het vochtgehalte van vers bereid vlees te verlagen en kunnen wij steeds grotere hoeveelheden vers vlees opnemen in de beschikbare recepten/smaken.

Daarnaast zijn we ook in staat om afzonderlijke hoogwaardige oliën te produceren uit onze verse ingrediënten van bekende herkomst en deze toe te voegen aan op maat gemaakte recepten die verder uniek op de markt zijn.


Meer opname van vers vlees

We ervaren zelf dat onze huisdieren weten dat vers het beste is of ze laten dat in ieder geval blijken. Daarom is vers vlees ons uitgangspunt om van daaruit het beste product voor onze honden te vinden en deze ook weer te verkopen. Door gebruik te maken van dit unieke proces, ontwikkelt het bedrijf recepten die uniek in deze branche zijn en het hoogste niveau van opname van vers vlees biedt. Onze huisdieren kunnen wij op deze manier de meest smakelijke en uit voedingsoogpunt gunstige maaltijd bieden.


Bescherming van proteïne

Dierlijk materiaal / vlees dat wordt gebruikt om gedroogd vleesmeel te produceren, wordt niet vers bij de bron verzameld en ook niet vervoerd in gekoelde containers. In plaats daarvan wordt het op verschillende locaties verzameld en bij omgevingstemperatuur naar een destructiebedrijf gestuurd waar het bij zeer hoge temperaturen (150 ºC) wordt verwerkt om vocht te extraheren, vet af te scheiden en de bacteriën te doden.

Oliën en vetten van menselijke kwaliteit

Bij de fabrikant persen ze de eigen oliën ter plaatse in kleine batches met behulp van speciale apparatuur die vergelijkbaar is met een keukenslacentrifuge, waarbij de olie van het vlees wordt uitgeperst.

Hierdoor kan men de brokjes bedekken met hoogwaardige vetten en oliën, die normaal gesproken alleen in menselijke voeding wordt aangetroffen.